Nieuw wonen in Westerkoog

In Koog aan de Zaan, gemeente Zaanstad, ligt de zeer gewilde en groene wijk Westerkoog. In het centrum van deze wijk wordt, nabij het winkelcentrum, het nieuwbouwproject ‘Aan de Molenwerf’ gerealiseerd. ‘Aan de Molenwerf’ omvat 57 comfortabele, gelijkvloerse koopappartementen met woonoppervlaktes van circa 65 tot 130 m².
Het aanbod varieert van kleinere 2-kamerappartementen tot royale penthouses en is hiermee een ware toevoeging aan het tot nu toch vrij eenzijdige woningaanbod in Westerkoog. Behalve de 57 koopappartementen omvat het project ook twintig huurappartementen in de sociale sector in een apart bouwvolume.

Ambitieplanning

Start verkoop

4 juni 2024
Verkoopperiode 4 juni tot 23 juni 17:00

Start bouw

Eind 2024
Afhankelijk van snelheid verkoopproces

Oplevering

Eind 2026
‘Aan de Molenwerf’ bestaat uit vier ‘bouwvolumes’: twee appartementengebouwen van acht woonlagen hoog en twee appartementengebouwen van drie woonlagen hoog. De gebouwen zijn in een rechthoek gegroepeerd.
De appartementengebouwen Frederik en Lourens zijn gesitueerd langs de Molenwerf en kijken uit op een groen speelveld. Dit speelveld zal door de gemeente opnieuw worden ingericht als aantrekkelijk verblijfsgebied met speelvoorzieningen. De twee appartementengebouwen van drie lagen hoog, Cornelis en Hendrik, zijn gelegen aan de Westerkoogweg.

Aan de Molenwerf kom je thuis

Tussen de gebouwen, aan de binnenzijde van de rechthoek, bevinden zich twee privéhoven met parkeerplekken. Aan de kant van deze binnenhoven bevinden zich op de begane grond van alle appartementengebouwen ruime gezamenlijke fietsenstallingen. Op de begane grond van appartementengebouw Lourens is ruimte gepland voor de vestiging van het sociaal wijkteam van de gemeente en een sportschool.
‘Aan de Molenwerf’ krijgt lichte, zandkleurige gevels die door gedetailleerd metselwerk in verschillende verbanden het complex een prettig aanzien zullen geven en een moderne, frisse uitstraling. Met de zachte kleurstelling en zijn ingetogen schoonheid onderscheidt het complex zich duidelijk van de overige bebouwing. Het project biedt comfortabele, energiezuinige woningen van hoge kwaliteit voor iedereen die eigentijds en ontspannen wil wonen in een fijne wijk.

Start Verkoop
4 juni!

Op dinsdag 4 juni om 15:00 zal de definitieve verkoop van start gaan.