Stand van zaken nieuwbouwproject ‘Aan de Molenwerf’

Middels dit bericht willen wij u informeren over de voortgang van ons project ‘Aan de Molenwerf’ in het centrum van Westerkoog.

Zoals in onze vorige nieuwsbrief van juli aangekondigd verliep medio september de beroepstermijn van het bestemmingsplan en omgevingsvergunning van ons project. Betrokkenen hadden tot dan de mogelijkheid om bezwaar te maken op de plannen.

Wij hadden gehoopt u met deze nieuwsbrief het heugelijke nieuws te kunnen brengen dat de vergunningen onherroepelijk zijn geworden en dat we binnenkort kunnen starten met de verkoop van de woningen.

Helaas is de realiteit anders: De stichting Verkeersveilig en Gezond Westerkoog heeft op 14 september jl. beroep aangetekend bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning van zowel ons project 'Aan de Molenwerf als het naastgelegen project van Parteon. Dit beroepschrift heeft mogelijk invloed op het moment en de planning waarop de 117 woningen, het nieuwe buurtcentrum en de overige voorzieningen gerealiseerd kunnen worden.

Hoe gaat het nu verder?

Tijdens de zienswijzeperiode begin dit jaar had de Stichting al een zienswijze ingediend op het bestemmingsplan en omgevingsvergunning. Deze zienswijze is destijds netjes door de gemeente beantwoord. Helaas voelt de Stichting zich momenteel nog steeds genoodzaakt om tegen de komst van het project te procederen.

Door ons team en de gemeente wordt er alles aan gedaan om de Stichting van aanvullende informatie te voorzien en hun vragen te beantwoorden. We hopen dat dit de Stichting voldoende zal overtuigen om hun beroepschrift op korte termijn te laten intrekken.

Wanneer start de verkoop van de woningen?

Op dit moment zullen we het vervolg t.a.v. het beroepschrift moeten afwachten. Zolang het beroep niet is ingetrokken door de Stichting kunnen wij helaas het verkoopproces niet opstarten.

Interesse?
Schrijf je in

En geef je voorkeur aan

  Wat is je huidige woonsituatie?*

  Ben je inwoner in Westerkoog?*

  In welke appartement(en) ben je geïnteresseerd?*

  maximaal twee keuzes mogelijk

  In welke prijsrange verwacht je een appartement te willen/ kunnen kopen (inclusief parkeerplek)?

  Geen minimum
  Geen maximum