Mijlpaal voor ontwikkeling in het Centrum van Westerkoog

SENS real estate en Gemeente Zaanstad tekenen koop-ontwikkelovereenkomst

Op 15 juni tekenden SENS real estate en gemeente Zaanstad een koop-ontwikkelovereenkomst. Daarmee is een nieuwe stap gezet in de realisatie van het overkoepelende project Centrumplan Westerkoog. SENS real estate wil 20 sociale huurappartementen en 57 vrije sector (koop)appartementen bouwen in het centrumgebied van Westerkoog in Koog aan de Zaan. Ook komt er ruimte voor een sportschool en het sociale wijkteam.

De ontwikkeling vindt plaats op de plek van de voormalige sporthal ‘de Sprong’. Hiermee krijgt het Centrumgebied van Westerkoog een nieuwe impuls. Wethouder Breunesse: ‘Ik ben blij dat bij de ontwikkelingen in Westerkoog fijne woningen, ruimte voor voorzieningen èn groen hand in hand gaan.’ Abdel Salemi (partner SENS real estate): ‘We zijn verheugd met deze mijlpaal. Het project dat hoofdzakelijk uit appartementen bestaat zal voorzien in een grote behoefte van woningzoekenden die gelijkvloers willen wonen. Hierdoor zal doorstroming komen in de wijk.’ De gemeenteraad besluit 20 juli over het bestemmingsplan met vergunning.

Van links naar rechts: Gert Jan Smit (SENS real estate), Abdel Salemi (SENS real estate), Wessel Breunesse (Gemeente Zaanstad), Gerad Schoenaker (SENS real estate)

Wanneer gaat de verkoop van start?

Zodra de gemeenteraad op 20 juli het besluit heeft genomen over het bestemmingsplan met vergunning zal in de periode na de zomer duidelijk moeten worden of de vergunning onherroepelijk wordt en kan worden overgegaan op verkoop. In de volgende nieuwsbrief van de maand juli zullen wij een update geven over het vervolgproces richting de start van de verkoop. Op moment dat er kan worden overgegaan op verkoop zal een uitnodiging volgen voor een verkoopbijeenkomst op locatie.

Start Verkoop
4 juni!

Op dinsdag 4 juni om 15:00 zal de definitieve verkoop van start gaan.