Toegevoegde waarde voor Westerkoog

Marc Ibelings, architect
“In zekere zin zijn we al vanaf 2016 bezig met het project ‘Aan de Molenwerf’”, vertelt Marc Ibelings van Ibelings van Tilburg architecten. “Het project heeft dus een lange aanlooptijd gehad, maar het resultaat mag er straks zijn. Met trots tekenen wij voor het ontwerp.”
‘Aan de Molenwerf’ is een project dat ontwikkeld is op initiatief van projectontwikkelaar SENS Real Estate. “Westerkoog is een typische jaren ’70 nieuwbouwwijk met voornamelijk ‘grondgebonden’ woningen: aan elkaar geschakelde eengezinswoningen met een tuin. In zo’n wijk zijn er weinig doorstroommogelijkheden voor (jonge) senioren waarvan de kinderen het ouderlijk huis hebben verlaten. SENS zag op de locatie van ‘Aan de Molenwerf’, waar een verouderde sporthal leegstond, mogelijkheden om die binnen de wijk te creëren in de vorm van appartementen. De locatie heeft als groot voordeel dat zij dicht tegen het centrum van de wijk aanligt en dus dicht bij alle voorzieningen.
De planontwikkeling is heel zorgvuldig aangepakt en alle stakeholders zijn erbij betrokken. Het is dus niet zo vreemd dat er vrij veel tijd overheen is gegaan voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden, maar het wachten loont”, verzekert de architect. “Er is een grote verscheidenheid aan kwalitatieve appartementen in verschillende afmetingen, waardoor er veel woonwensen vervuld kunnen worden. Deze gelijkvloerse woningen zijn echt een waardevolle toevoeging aan het vooralsnog vrij eenzijdige woningaanbod in Westerkoog.”

Goed wonen staat voorop

Ibelings van Tilburg laat zich bij een ontwerp leiden door de locatie van een gebouw en de toekomstige gebruikers ervan. “We zijn vrij ‘down to earth’. We maken graag doordachte en verzorgde ontwerpen die er mooi uitzien, maar hierbij staat ‘goed wonen’ altijd voorop. Misschien passen we in die zin ook wel goed bij de nuchtere Noord-Hollandse aard. Het ontwerp voor ‘Aan de Molenwerf’ is wat mij betreft geslaagd: door de lichte, zandkleurige baksteen en het fraai gedetailleerde metselwerk in verschillende verbanden, krijgen de appartementengebouwen een prettig aanzien.

De kozijnen sluiten qua kleur mooi aan bij het metselwerk en door dit ton-sur-ton-kleurgebruik bereik je een ingetogen schoonheid zonder overdadigheid en tierelantijnen. Ook de klimplanten die de gevels zullen sieren en de in het metselwerk geïntegreerde plantenbakken aan ieder balkon zullen bijdragen aan de prettige, uitnodigende sfeer die het project uitstraalt. ”
Marc Ibelings besluit: “Door de sterk gestegen prijzen voor bouwmaterialen aan de ene kant en de stijgende rente en dalende huizenprijzen aan de andere kant, is woningbouw tegenwoordig best uitdagend. Met het ontwerp voor ‘Aan de Molenwerf’ hebben we met goed gekozen materialen en eenvoudige, heldere volumes volgens mij op een vanzelfsprekende manier een tijdloos, betaalbaar en duurzaam ontwerp neergezet. Ik hoop op een voorspoedige afronding van het project. Ik ben ervan overtuigd dat de moderne, comfortabele appartementen van ‘Aan de Molenwerf’ van toegevoegde waarde zijn voor Westerkoog en Koog aan de Zaan.”

Voorverkoop gestart!

Van maandag 6 mei tot vrijdag 24 mei kan je je inschrijven voor de voorverkoop van Aan de Molenwerf