Aankoopproces

Hieronder lees je hoe de voorverkoop, verkoop en toewijzing bij Aan de Molenwerf verloopt. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

Voorverkoop

De voorverkoop is op maandag 6 mei van start gegaan. Vanaf nu kunt u via de website het volledige woningaanbod bekijken met de bijbehorende prijsinformatie. Met de woningzoeker kunt u een persoonlijk account aanmaken en uw voorkeur doorgeven. Hiermee sorteert u voor op de definitieve verkoop en heeft u een streepje voor bij de toekenning van de appartementen bij de definitieve verkoop. Het doorgeven van uw voorkeur is volledig vrijblijvend en niet definitief. Bij de definitieve verkoop kunt u opnieuw uw (gewijzigde) voorkeuren doorgeven.

Financiële check

Naast het doorgeven van de voorkeur bieden we u ook de mogelijkheid om uw financiële mogelijkheden vroegtijdig in kaart te brengen. Het in kaart brengen van uw financiële mogelijkheden kan bij uw eigen bank of hypotheekadviseur naar keuze, of bij onze projectadviseur De Roos van Renswouw. Via het contactformulier op de website van De Roos van Renswouw kunt u eenvoudig een financiële check aanvragen.

Mocht u de woning van uw voorkeur uit eigen middelen financieren, dan heeft u geen financiële check nodig. In dat geval kunt u dit bij de definitieve inschrijving aangeven.  

Streepje voor bij financiële zekerheid

Wilt u uw kansen op een woning nog verder verhogen, zorg er dan voor dat u uw financiële mogelijkheden goed in kaart heeft. U heeft dan namelijk een streepje voor! Dit werkt als volgt: als er meerdere gelijkwaardige kandidaten zijn voor een woning bij de uiteindelijke verkoop, dan heeft een kandidaat die bij de definitieve inschrijving zijn financiële mogelijkheden heeft doorgegeven voorrang op een kandidaat die dat niet heeft gedaan. Een financiële check biedt namelijk zekerheid dat u de woning waarop u inschrijft kunt bekostigen.

Verkoop

Na een periode van circa drie weken zal de voorverkoopfase op vrijdag 24 mei om 17:00 worden gesloten en zal begin juni de definitieve verkoop van start gaan met de definitieve woningprijzen. Via het inschrijfformulier kunt u uw definitieve woningvoorkeuren in een top 10 doorgeven. Ook kunt u uw financiële check dan uploaden. Het maakt voor de toewijzing niet uit hoe snel u uw inschrijving indient, zolang u het maar doet voordat de verkoopperiode sluit. Als u uw woningvoorkeur tijdens de voorverkoop hebt doorgegeven, moet u uzelf nog officieel inschrijven bij de start van de verkoop. De verkoop zal starten op 4 juni om 15:00.

Toewijzing

Toewijzing van de woningen gebeurt op basis van de doorgegeven woningvoorkeuren, waarbij het streven is om zoveel mogelijk inschrijvers de woning van hun voorkeur toe te wijzen. Bij de toewijzing hebben bewoners van Westerkoog voorrang op inschrijvers van buiten Westerkoog. Daarnaast hebben inschrijvers die tijdens de voorverkoop hun voorkeuren hebben doorgegeven en een financiële check hebben aangeleverd een streepje voor.

Indien er een woning aan u wordt toegewezen, wordt u binnen enkele dagen na sluiting van de verkoopperiode telefonisch op de hoogte gebracht door Brantjes Makelaars. U wordt dan uitgenodigd voor een informatie- en verificatiegesprek met de makelaar. Kon er geen woning aan u worden toegewezen, ontvangt u een mail. Uw gegevens komen dan automatisch op de reservelijst voor de woning(en) waarop u bent ingeschreven. De makelaar benadert u telefonisch indien er alsnog een woning aan u kan worden toegewezen.

Voorverkoop gestart!

Van maandag 6 mei tot vrijdag 24 mei kan je je inschrijven voor de voorverkoop van Aan de Molenwerf